april 22, 2019

JG vs EL

22 april 2019
april 22, 2019
Det var inte det lättaste att agera kameraman när vi tävlade mot Ecological Ladies i torsdags. Men det gick ändå hyfsat bra, även om jag mot slutet kom på hur jag skulle göra. Dock fick man vara snabb med inställningarna i fotoläget.
Det gick även ruskigt bra för alla som deltog i tävlingen. Och bortsett för några failade stunder så vann vi.! HURRAY!!!



För dem som inte skulle tävla, fick ställa sig i skamvrån.😝



april 20, 2019

Två påskkärringar

20 april 2019
april 20, 2019


Till onsdagens event så skulle vi vara utklädda till påskkärringar. Det var svårt att sätta ihop en bra påskkärring outfit som såg bra ut. Slutade med att jag tog lite inspiration av Jojjo.😋
april 11, 2019
11 april 2019
april 11, 2019

Efter ett års uppehåll och förberedande har Johanna öppnat portarna till Jorvik Stallet. Från tidigare år så har detta event inte varit lika roligt som det är nu. Fler detaljer har lagts till. Man kan till exempel få gratis veterinärvård av Hugh, dock bara en gång om dagen.


Fem nya hästar har dykt upp i den lilla paddocken utanför ridhallen. Dessa är en limited edition, vad man vet just nu. De kommer att försvinna den 24 april. Pass på att köpa en av dem medan de finns.


Luciana var väldigt nervös för sin roll som guide. Hon frågade om jag inte kunde ställa upp följa med henne på en rund tur för att lugna sina nerver. Såklart ställde jag och min nya häst Tierra (spanskt ord för Jorden) upp. Luciana är som ett uppslagsverk, man skulle kunna peka på vad som helst och hon kan utan några problem berätta om historien om platsen, byggnaden, eller djuret man pekar på.


Andy från Firgrove har fått en makeover. Han måste vara den sötaste pojken i hela Jorvik. Andy håller i en liten klapphörna där man får klappa och gosa med en ko, får, gris, räv och en liten kisse. Tyckte att fåret var lite extra mysigt att gosa med.


När man har gosat klart med alla djuren kan man sätta sig på en av filtarna bredvid och njuta av en go dricka eller milkshake. Dock ville min gubbe sticka upp sugröret i näsan mer än att dricka milkshaken.😂


Nu till den bästa delen av hela eventet. DRESSYRBANAN!!! Hur länge har man inte suktat efter denna ridbana, den har rätt proportioner för en dressyrbana och med fler bokstäver där de ska vara. Kommer att återvända till denna ridbana fler gånger om innan den försvinner den 24 april. Får hoppas att vi får en lika fin ridbana någon gång framöver.
Det bästa med denna ridbana är ändå att alla andra spelare försvinner som man inte är i grupp eller samma klubb med.

Sist och inte minst har orkestern Silversong String Quartet släppt ett album med fyra helt nya klassiska låtar. Så himla kul att det börjar komma mer musik i spelet som dessutom är nytt. Gillar verkligen spår ett i albumet, det påminner lite om Horizon.


april 03, 2019

Emma ska köpa häst

3 april 2019
april 03, 2019

Det är dags för Emma att köpa häst. Såklart fick vi följa med henne på äventyret. Det var super kul, drog efter anden när jag fick se en av hästarna som Sonja hade skrivit upp på listan till Emma. Kan gissa vilken det var?


Det var självklart denna jätte. Hur fin är inte den!? Lite sad att man inte kan köpa den. Den ska tydligen vara för NPC:er, av vad jag har hört. Vilket är lite tråkigt för den är så fin och det är många som vill ha den i sina stall.


Det var tre hästar som stod på listan, den tredje har jag inte bild på. Den tredje hästen var en vit Trakehner som många har önskat sig. I själva uppdraget så var den en populär dressyr häst och är många ryttares drömhäst. Även Emma drogs till den skönheten tills vi fick henne att inse att den vita skönheten inte var en häst för henne. Så vi skyndade oss tillbaka till Birks gård för att berätta för skitiga Chincoteague ponnyn att Emma kände att de har något speciellt mellan dem. När Emma provred ponnyn (som jag glömt namnet på) så kände hon att de två klickade med varandra. Tillbaka till gården efter hovkontroll och veterinärbesiktning så kunde Emma tillslut köpa sin ponny.

Uppdragskedjan var riktig rolig att göra. Med de tre nya fina hästar blir man lite avundsjuk på NPC:erna. Jag skulle absolut vilja ha Clydesdalen Clyde. Emmas nya ponny har också supersnygg utrustning, varav schabraket och benlindorna är gröna. Min favoritfärg! Hoppas att vi får lite nytt till våra hästar snart.